top of page

La Cuadra
Uniek Tiny Farm House op Finca Don Carmelo

Finca Don Carmelo is een typisch Andalusische finca, idyllisch gelegen temidden van een domein van 2,5 hectaren, met olijfbomen, fruitgaarden en kruidentuin, en met zicht op het meer van Viñuela en de Middellandse Zee. Hier kan je je onderdompelen in de serene rust van het trage landelijke leven en je longen volzuigen met gezonde buitenlucht. Terwijl je geniet van het rustgevende briesen van mijn paarden, Tiznao en Amapola, en ezelin Mamacita, kan je luieren in je hangmat, een baantje trekken in het infinity zwembad en 's avonds genieten van je eigen buitenkeuken met bbq. Finca Don Carmelo ligt op 20 minuten wandelen van het vriendelijke heuveldorpje Periana. 

Je slaapt vrij letterlijk in 'de stal', want de voormalige schuilstal van mijn paarden werd omgebouwd tot ‘tiny farm house’. Je hebt wellicht al wel eens gehoord van ‘tiny houses’: letterlijk kleine huisjes die alles in zich hebben voor een comfortabel verblijf. Veel (jonge) mensen kiezen zelfs voor een leven in een tiny house, soms zelfs op wielen. Onze schuilstal is een mini-versie mijn eigen cortijo: een rustiek ingerichte tiny farm dus, die toepasselijk La Cuadra (de stal) werd gedoopt en die letterlijk alles in huis heeft voor een heerlijke, onbezorgd vakantieverblijf temidden van olijf, avocado- en perzikbomen op Finca Don Carmelo.
Het blijkt een concept dat aanslaat. Nog voor La Cuadra officieel de staldeuren opende stond het al in een reportage in het maandblad Ambiance dat je kan bekijken door hier te klikken.

La Cuadra telt een keuken(tje), een salon, een badkamer en één slaapkamer, geschikt voor een koppel of twee vriend(inn)en. Veel ramen en een riante veranda in hout maken dat het toch ruim aanvoelt en je je echt een met de natuur voelt. La Cuadra heeft een eigen privé entree en parking. En natuurlijk heb je de beschikking over een prachtig privé-zwembad. Je hebt wel buren: onze paarden én de ezelin, en daarnaast onze twee geitjes.

Je verblijf is gegarandeerd rustig, temidden van het groen - de ‘tiny farm house’ ligt in onze eigen olijfgaard, met een eigen tuin en een grandioos uitzicht op het bergdorpje Comares. Internet is op aanvraag beschikbaar, maar de plek leent zich voor alles voor een ontspannen ‘back to basics’ en ‘back to nature’ gevoel.

Wie van actie en afwisseling houdt, kan tijdens zijn/haar verblijf à la carte het volgende bij mij boeken:


een halve of hele dag paardrijtocht
een wellness massage
een privéyogales (maar je kan als het uitkomt ook gratis meedoen met de wekelijkse yogales)
een privé begeleide wandeling
een privé begleide daguitstap naar Alháma de Granada, de Caminito del Rey (ik zorg voor toegangstickets) de Lost Village (El Acebuchal) of het natuurpark El Torcal…

Prijzen op aanvraag
 

Reserveren kan vanaf twee nachten 

 

Prijs: 150 euro/nacht. Minimum verblijf: twee nachten

Weekverblijf: 1000 euro van zaterdag tot zaterdag

(Check in: 15.00 uur - Check out: 11.00 uur)
 

Klik hier om te reserveren of voor meer informatie

Finca Don Carmelo - La Cuadra

Finca Don Carmelo ligt in het bergdorp Periana, met zicht op het meer van Viñuela

- Op 50 minuten rijden van Malaga

- Op 75 minuten rijden van Granada

- Op 20 minuten rijden van de Middellandse Zee

bottom of page