top of page

Een onvergetelijke tocht op IJslandse raspaarden doorheen de ongerepte, ruige natuurpracht van het noorden van IJsland. We organiseren deze tocht speciaal in deze periode -rond midzomernacht- omdat dan de zon in dit deel van IJsland nooit ondergaat!  Bovendien is deze periode qua weersomstandigheden ook het beste om te rijden. 

Op zoek naar de middernachtzon in IJsland

Reisduur: 7 dagen

Datum: van 22 juni t/m 28 juni 2020

We vertrekken op 22 juni 's ochtends vanop de luchthaven van Reykjavik (let op: dit is de luchthaven voor domestic flights, niet de internationele luchthaven)  naar Husavik in het noorden van IJsland.

Het is dus nodig om een dag eerder aan te komen in Reykjavik.

Bij aankomst op de luchthaven van Keflavík kan je het best de Flybus-service namen naar je hotel of pension naar keuze in Reykjavík.

We komen terug aan op 28 juni in Reykjavik om 15.00 uur.

Hou daar rekening mee bij het boeken van je terugvlucht.

Als er geen late vlucht is, moet je je terugvlucht de dag nadien boeken
Prijs per persoon:  2490 euro
Prijzen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.

 

Inclusief: Binnenlandse vlucht van Reykjavik naar Husavik in het noorden inbegrepen.
Niet inclusief: vlucht naar en van Reykjavik. Eerste (en eventueel laatste) nacht in Reykjavik

Een unieke trektocht aan de rand van de poolcirkel

Het noordoostelijke deel van IJsland wordt vaak aangeduid als de ‘rand van het poolgebied’ met de poolcirkel net buiten de kust. Tijdens de periode rond midzomer blijft de zon de hele nacht op en  het is een onvergetelijke ervaring om de kleurrijke contrasten van licht en water te zien wanneer de bloedrode zon 's nachts over de glinsterende oceaan zweeft.

Deze ruige paardrijtocht heeft onze IJslandse partner speciaal voor Travel Don Carmelo aangepast, met een dagje extra paardrijden, het bezoek aan Europa's grootste waterval, de Dettifoss, en de mogelijkheid om de laatste dag ook nog de zee op te gaan om bultrugwalvissen te spotten.

De tocht neemt ons mee langs de ongerepte kustlijn van Noord-IJsland en omhoog de bergen in naar het prachtige vulkanische Mývatn-meer.

We rijden langs afgelegen boerderijen en de imposante Jökulsá-rivier die helemaal uit de Vatnajökull-gletsjer komt. De tocht voert ons ook over de hoogvlakten van Melrakkaslétta en Reykjaheiði, waar het uitzicht adembenemend is en ons enige gezelschap enkele vogels en schapen zijn die ronddwalen in de heide. We bezoeken Dettifoss, de machtigste waterval van Europa, en het Nationale Park van Jökulsárgljúfur, met Ásbyrgi de hoefvormige kloof als hoogtepunt. In de IJslandse sagen wordt gezegd dat dit de voetstap is van Sleipnir, de achtbenige hengst van Óðinn, de koning van Valhalla.

We logeren in comfortabele boerderijen (Saltvík en Klifshagi), guesthouses en berghutten.

Programma

Het noorden van IJsland - dat al deel uitmaakt van de poolcirkel - is het best bekend om zijn geweldige natuurfenomenen zoals de vulkanen, meren, gletschers en watervallen, en een prachtig gevarieerd landschap. Onze tour vertrekt vanaf de Saltvík Farm in de buurt van Húsavík en gaat naar het Mývatn-meer, bekend om zijn vulkanen en ontelbare wilde eenden.

Deze magnifieke trektocht kan je afsluiten met een optionele walvistocht in de baai van Húsavik, de beste plek van heel IJsland om walvissen (bultruggen en Minke walvissen) te spotten.
 

De bezoeken aan het pittoreske Goðafoss en de machtige watervallen van Dettifoss zijn iets om nooit te vergeten. We rijden langs zachte, natuurlijk uitgesleten ruiterpaden, ideaal voor de "tölt", de unieke manier extra gang van het IJslandse paard. Van vruchtbare landbouwgrond gaan we naar het Gæsafjöll-gebergte en we brengen een nacht door in de berghut in Theistareykir, een plaats met borrelende en stomende heetwaterbronnen waaruit witte wolken naar de hemel oprijzen.

De route leidt door een heel bijzonder gebied dat gevormd werd door aardbevingen en lava-uitbarstingen, richting het meer Mývatn, waar kokende modderpoelen en grillige basaltrotsen je herinneren aan de actieve vulkanische energie die daaronder verborgen gaat. Na een lange dag in het zadel is er niets zaliger dan een ​​ontspannende duik te nemen in een openluchtbad van Jarðböð, waar het heerlijk warme geothermisch water je spieren weer ontspant. De volgende dagen brengen ons van de zwarte zandwoestijnen van Hólasandur naar de beboste heuvels in Laxárdalur. Op onze laatste rijdag steken we de rivier de Laxá over voordat we over de Hvammsheiði-heide naar de kust rijden waar we een geweldig uitzicht over de baai van Skjálfandi krijgen voordat we tergkeren naar de Saltvík-boerderij.

Wie dat wil, kan voor 's avonds een 'whale watching' boottocht boeken (ongeveer 80 euro): Húsavik is namelijk de walvisspot-hoofdstad van IJsland en je bent 99% zeker dat je hier een hoop bultrugwalvissen zal zien. Een unieke ervaring en alwéér iets dat je van je bucket list kan schrappen!

 

De accommodatie op deze tour is basic, in gedeelde kamers (2-4 personen per kamer) op vakantieboerderij Saltvík (comfortabele  bedden) en één nacht in een gedeelde slaapruimte in Þeistareykir berghut (slaapzakken). Op de boerderij van Saltvík heb je elke avond toegang tot warme hot tubs om te ontspannen na een lange dag in het zadel!

Na het afscheid van de paarden en de gidsen brengt de tourbus ons in de ochtend - in ongeveer 6 uur - terug naar Reykjavík. Een mooie gelegenheid om nog iets meer van het binnenland van IJsland te zien. Geschatte aankomst in Reykjavík om 15.00 uur.

bottom of page