top of page

NIEUW

SHORT  BREAK VAN 3 DAGEN

HIKE & RIDE

CAMINITO + PAARDRIJDEN (ook voor beginnelingen)

Reisduur: 3 dagen

Reisperiode:

Maximaal 7 deelnemers.  Nog  maar 5 plaatsen open

Groepen vanaf 5 personen kunnen een eigen datum kiezen in overleg.

Prijs: 530 euro

PROGRAMMA

Dag 1

Pick up 10.00 uur Plaza de la Merced, in Málaga centrum.

- Transfer naar El Chorro en check in hotel

- Lunch

- Transfer naar Caminito del Rey met bus

- Gegidst bezoek aan de Caminito del Rey, met voorsprong Europa's meest spectaculaire (maar veilige!) wandelpad.


De Caminito del Rey (het weggetje van de koning) is eigenlijk een service-weg die werd aangelegd tussen 1901 en 1905 om arbeiders en materialen aan te voeren voor de werken aan de hydro-electriciteitscentrale van El Chorro. Het pad werd Caminito del Rey gedoopt nadat de Spaanse koning Alfonso XIII de weg in 1921 bewandelde voor de openingsceremonie van de dam die het water van de Guadalhorce rivier afdamde. Het pad bestond oorspronkelijk uit een stalen gebinte dat in de rotsen was verankerd. Het pad raakte in onbruik, werd niet onderhouden en er ontstonden grote gaten in de beton tussen de ijzeren staketsels. Het werd een waanzinnige uitdaging voor roekeloze klimmers, sommigen verongelukten zelfs en het pad werd in 2000 gesloten. De Junta de Andalucía en de provincie Málaga besloten in 2011 om het pad helemaal te restaureren en veilig te maken voor toeristen. Het resultaat is spectaculair en toch veilig; het nieuwe pad werd in 2015 door Lonely Planet zelfs uitgeroepen tot de beste nieuwe attractie van dat jaar. Het pad is gemakkelijk te bewandelen, er hoeft niet veel geklommen worden. De wandeling is 2,9 km lang, waarvan het grootste gedeelte op begane grond in de vallei,  en kan worden gedaan op eigen tempo.  (Nota bene: kinderen toegelaten vanaf 12 jaar).

- Je komt na de Caminito terug aan bij het hotel.

- Diner vrij

Dag 2

- Na het ontbijt, komt onze ruitergids Marc je ophalen om  je naar het vertrekpunt van zijn dagtocht te paard brengt. Marc is een Engelse ruitergids die het natuurpark van El Chorro als zijn broekzak kent en je meenemt op een adembenemende dagtocht doorheen de prachtige wilde natuur van El Chorro.  Hier heb je schitterende vergezichten over de meren, kan je wilde steenbokken en indrukwekkende gieren met een gigantische vleugelspanwijdte spotten.  Je luncht onderweg tijdens een picknick in het midden van de prachtige pijnbossen.

Er is voldoende ruimte voor wat flinke galopjes in dit wijdse natuurpark.

We zijn in totaal 6 uur op pad met de paarden.

- Na het paardrijden word je opnieuw afgezet bij je hotel.

- Diner vrij

Dag 3

- Na het ontbijt word je opgepikt voor je transfer naar de luchthaven voor wie de vlucht moet halen of naar Málaga, Plaza de la Merced voor wie nog een nachtje in het mooie Málaga wil blijven.

PRAKTISCH

PRIJS: 530 euro
Alle overnachtingen, ontbijten, lunches, inkom Caminito del Rey, dagtocht te paard inbegrepen,  transfers met minibus.
Beperkte groep: max 7 deelnemers

Single toeslag: 75 euro.

Moeilijkheidsgraad

- Paardrijervaring niet nodig: ook voor beginnelingen!

Symbool twee blauwe driehoeken.png
bottom of page