top of page

De ziel van Andalucía gevat in één unieke en persoonlijke week in onze beeldschone achtertuin: snoezige witte dorpjes, onze geheime eetadresjes, de culturele hoogtepunten en de ongerepte natuur (en een bezoek aan Finca Don Carmelo uiteraard)

Don Carmelo's Classic

REIS VOOR PRIVE GROEPEN VAN 5 TOT 8 PERSONEN

STEL JE EIGEN GROEP SAMEN EN KIES ZELF JE VERTREKDATUM

6 dagen - 5 nachten
Prijs pp: 1090 euro

(exclusief vlucht)

Nog 6 plaatsen vrijMaximum aantal deelnemers: 8 personen

Deze reis brengt ons langs de mooiste plekken binnen een straal van 60 km rond onze finca. We willen je laten kennismaken met de interessante cultuur en weergaloze natuur van onze streek: de Axarquía. Je hoeft niet veel kilometers te doen om in korte tijd de ware ziel van Andalusië te ontdekken. Don Carmelo was de illustere dierenarts/magiër/savant die in de streek rondom onze naar hem genoemde finca op de motor de boerenerven bezocht. We reizen als het ware in zijn spoor en ontdekken de prachtige en bij toeristen niet zo bekende Axarquía-streek door zijn bril. Natuurlijk staat er een bezoek aan onze finca (mét olijfproeverij!) op het programma, net als twee heel mooie routes door de bergen, de ‘Ruta de los Olivos Milenarios’ en de ‘Ruta Mudéjar’. Een (korte) wandeling door het natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara y Alháma, een stadsbezoek aan de parel van de kust Nerja, aan Frigiliana, het mooiste dorp van Andalucía, en het minder bekende Alháma de Granada met zijn spectaculaire kloof (El Tajo, zoals in Ronda, maar dan zonder toeristen), maken dit een heel afwisselende reis. Deze 6-daagse trip is een combinatie van Andalusische cultuur, culinaire ontdekkingen en de wonderlijke natuurpracht van de magnifieke streek tussen Málaga en Granada.

Programma

Dag 1
Pick-up op de luchthaven van Málaga om 10.00 uur ’s ochtends.

Zowel Ryanair, Jetairfly en Brussels Airlines vliegen ’s ochtends al om 6.00 uur (soms om 5.50 uur) vanuit Zaventem en/of Charleroi naar Málaga. Wil je niet zo vroeg opstaan, dan is het uiteraard altijd mogelijk om de dag voordien aan te komen en dan ’s ochtends naar de luchthaven te komen.

Transfer per minibus naar Finca Don Carmelo via de kustweg, waar we aan het strand genieten van een cortado, cafe solo of cafe con leche. We rijden de bergen in naar Comares, het hoogste witte dorp van onze streek een een pareltje van goed bewaarde Moorse geschiedenis.   We lunchen in het dorpje in een typische Spaanse bar.

Transfer naar je hotel waar je de hele week zal logeren.

Dag 2
Om 10u vertrekken we aan het hotel en rijden we naar Alháma de Granada. Op de grens tussen Málaga en Granada is dit volgens ons één van de interessantste stadjes van Andalusië.
Wij verkennen het historische hart van dit bijzondere dorp dat als een van de laatste bolwerken van de moren standhield. Na een drankje en een tapa op het gezellige centrale plein wandelen we door de spectaculaire kloof van Alháma, minder bekend dan die van Ronda, maar minstens zo mooi, langs de idyllische Alháma-rivier en oude watermolens, richting ons hotel.Dag 3
Na het ontbijt volgen we de Ruta Mudéjar (de route van de Moriscos, laatste overgebleven Moren in Al-Andalus) langs de Moorse dorpjes Canillas de Aceituno, Sedella en Salares. Dit was in de middeleeuwen tevens de Andalusische zijderoute die gebruikt werd om de zijde (die in deze streek werd gemaakt) naar het Moorse hof in Granada te vervoeren door arrieros (muildierdrijvers) via de zogenaamde veredas (bergpaadjes). We stoppen even voor een korte wandeling door Canillas waar we een tapa eten van de lokale specialiteit chivo (jonge bok) bij het lokaal beroemde restaurantje La Sociedad. Canillas is een typisch wit dorpje waar de kronkelstraatjes versierd zijn met vele bloembakken. We passeren langs het dorpje Sedella dat zijn naam ontleent aan de zijde (seda) en als er tijd is bezoeken we hier de kerk die - zoals bijna alle kerkjes in deze streek - op de ruïnes van een moskee is gebouwd. A


Dag 4
Na het ontbijt rijden we naar de grotten van Nerja, die door geologen nog interessanter worden geacht dan die van Lascaux. Deze grotten zijn van groot archeologisch belang en maken daarom deel uit van Spanjes historisch erfgoed. Paleontologen hebben er nog maar twee jaar geleden de oudste grottekeningen (43000 jaar oud!) tot nu toe ontdekt die het werk waren van Neanderthalers.

Daarna is het tijd voor een bezoek aan Frigiliana dat door o.a. National Geographic al een aantal keren is verkozen tot mooiste dorp van Andalucía. We lunchen in het voormalige spookdorpje El Acebuchal, een gehucht met een dramatisch verhaal, diep in de bergketen van de Sierra de Tejeda, Almijara y Alháma. Dat de Andalusische sierras tijdens de burgeroorlog schuilplaats waren voor het verzet tegen Franco wordt hier ineens heel duidelijk.


Dag 5

Vandaag bezoeken we het schitterende natuurpark van El Torcal met zijn rotsformaties van karststeen die lijken alsof ze uit het decor van Game of Trones zijn gestapt. We maken een prachtige wandeling en als we geluk hebben kunnen we de wilde berggeiten spotten die beschermd zijn en El Torcal tot hun thuis hebben gemaakt. Nadien bezoeken we de prachtige stad Antequera met zijn 38 kerken en de 5000 jaar oude Dolmen uit de bronstijd, onlangs nog tot Unesco wereldergoed uitgeroepen.


Dag 6
Transfer naar de luchthaven voor wie een vroege vlucht heeft.

Wie later op de dag vliegt kunnen we afzetten aan het treinstation van Málaga, waar de bagage in kluisjes kan worden bewaard, zodat je de stad nog kan bezoeken.  Vanaf het station gaat een trein in 10 minuten naar de luchthaven.

Praktisch
Prijs: 1090 euro pp
Alle overnachtingen, ontbijten,  lunches inbegrepen.

Reis gegidst door Alain en Jakobien, transfers met minibus.
Beperkte groep: max 8 deelnemers
Geen single supplement
Het programma kan nog lichtjes worden aangepast in functie van de in Spanje immer veranderende openingstijden.

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

bottom of page