top of page

Travel Don Carmelo's Botswana safari te paard is een luxe paardrijtrektocht van acht dagen (8 dagen in het zadel!) en zeven nachten waarbij je in de loop van de week ongeveer 120 kilometer aflegt. Je rijdt tussen olifanten, giraffen, wrattenzwijnen en hyenas en je ziet leeuwen, bavianen, cheeta's en luipaarden. Een ruiterdroom die uitkomt. Elke dag eindig je de tocht in zeer comfortabele en prachtig ingerichte tentenkampen met full size bedden, vers linnen en warme douches.We dineren elke avond heerlijk met Zuid-Afrikaanse wijn in de wildernis.

Te paard op safari in Botswana

Reisduur: 8 dagen

NIEUWE AFREISDATUM!

Datum: 1 - 8 april 2023
Prijsindicatie pp. safari (all in): 3300 euro

(op basis van een gedeelde 2-persoonshut)

Niet inbegrepen:
Prijs bush-vliegtuigje van Johannesburg - Botswana (retour): 800 euro (onder voorbehoud van aanpassingen door de vliegtuigmaatschappij)

Animal conservation tax in Botswana: 10 US dollar/dag, ter plaatse te voldoen.
Vlucht Brussel - Johannesburg.

Maximaal 7 deelnemers

Programma
Dag 1:
Bij aankomst word je door je gids opgewacht aan de internationale luchthaven en naar de domestic luchthaven gebracht voor de vlucht naar het kamp in Botswana met een bush-vliegtuig.


Bij aankomst in het kamp voorzien we een lichte lunch en daarna is het meteen tijd om kennis te maken met je paard voor deze week. We beginnen met een korte inleidende rit om te zien of paard en ruiter elkaar kunnen vinden. Vervolgens gaan we naar ons kamp, waar het avondeten in de Llala Palm-eetkamer van het Two Mashatus-kamp wordt geserveerd.

Dag 2:
De dag begint bij zonsopgang met thee of koffie die in je tent wordt geserveerd, gevolgd door het ontbijt. We beginnen aan een rustige rit
langs het dichte bos naar de Limpopo-rivier en verder naar de ondiepe, rotsachtige heuvels die de randen van de grote riviervallei markeren. Je bestemming voor deze nacht twee is Majele River Camp, een rustieke reeks hutten boven de steile en schaduwrijke oevers van de Majele River. Dit is het hart van de Mashatu Game Reserve en de habitat van vele soorten wilde dieren. Het Tuli-gebied is de thuisbasis van een van de grootste kuddes wilde olifanten ten zuiden van de Zambezi-rivier en je bent verzekerd van fantastische zichten op deze indrukwekkende kuddes.
Na de lunch en een siesta maken we een wandeling naar een nabijgelegen uitkijkpunt, bekend als de "Majele Koppie".
Diner wordt geserveerd in de rieten sala met uitzicht op de rivier.

Dag 3:
Vandaag reizen we door het hart van Mashatu tussen eeuwenoude rotsformaties door, die typisch zijn voor de Limpopo-vallei. Grillige baobab-bomen bewaken het land zoals ze dat al eeuwenlang doen.
We nemen oude olifantenpaden en doen heerlijk lange gallopades door de savanne. Deze rit brengt ons naar de oevers van de rivier Motloutse en tussen dichte, oude bossen van Mashatu-bomen. We overnachten in een zogenaamde "Kgotla", een traditionele, eeuwenoude tribale rechtbank die hier in deze kraal werd gehouden. Deze traditionele Afrikaanse behuizing in de open lucht geeft perfecte bescherming en de nacht wordt doorgebracht onder de sterren. Een unieke ervaring om de Afrikaanse bush 's nachts op deze manier te beleven.
De middagactiviteit op dag drie is de keuze van een begeleide wandeling of een rit naar het "Amfitheater", een oude rotsformatie. De wandeling wordt afgesloten met het traditionele aperitief, terwijl je uitkijkt over de rivier de Motloutse. Terug bij de 'The Kgotla' wordt het diner geserveerd rond het gezellige kampvuur.
De nacht wordt doorgebracht onder een deken van een miljoen sterren, maar wel in een comfortabel bed!

Dag 4:
Je kan vandaag kiezen uit een ochtend- en middagrit, waarbij we de prachtige zandsteenformaties bezoeken, inclusief de beroemde Muur van Salomon. Enkele van de oudste beschavingen in zuidelijk Afrika hadden hun nederzettingen in deze vallei; hun koningen waren veilig in koninklijke kralen op de top van de heuvels. De topografie van Mapungubwe is tijdloos en onderweg komen we gegarandeerd nog veel wildlife tegen.
Of misschien geeft de groep de voorkeur aan een lange ochtendrit en een middaguitje naar het nabijgelegen dorpje Lentswe Le Moriti waar we mandenvlechters aan het werk zien, gevolgd door een reis naar de Mmamagwa-heuvels. Aan het einde van een korte gemakkelijke klim en onder een prachtige Baobab word je beloond met een adembenemend uitzicht op het Tuli-gebied met Zuid-Afrika in het zuiden, Zimbabwe in het noorden en Botswana om je heen. De gin & tonic die je in deze spectaculaire omgeving drinkt, zal je je jaren later nog herinneren!

Dag 5:
Een stevig ontbijt is een goede start voor wat waarschijnlijk je langste dag te paard is. Via de Mopane bush, met de kans om olifanten te zien, rijden we naar de vlakte in de buurt van de Limpopo-rivier. Liana Camp ligt verscholen tussen gigantische Mashatu-bomen aan de rand van een lagune, een zijrivier van de Limpopo. Deze middag gaan we te paard op zoek naar de drie grote katten waar dit gebied bekend om is: luipaard, jachtluipaard en leeuw!

Dag 6:
Onze rit gaat vandaag door de prachtige vlakten tussen de Mojali-rivier en de Majele-rivier. Vandaag zien we weer veel wild en krijgen we een spectaculair uitzicht op de Limpopo Rivier. Via de vallei rijden we terug naar ons basiskamp, Two Mashatus, waar je de gelegenheid hebt om te ontspannen bij het zwembad. In de namiddag rijden we naar de Koppies berg en eindigen de rit met het inmiddels traditionele aperitief.

Dag 7:
Vandaag gaan we opnieuw veel wilde dieren zien. We verkennen de vallei van de Pitsane rivier, die hoog in de heuvels ontspringt aan een bron waar dorstige kuddes zich komen laven. We picknicken onder de schaduwrijke Mashatu bomen en verkennen in de namiddag verder de streek. Hier liep ooit een postkoets-dienst, de Zeederbergs, die uit de Transvaal in Zuid-Afrika kwam en naar de nederzettingen in Zuid-Rhodesië, nu Zimbabwe, liep. We keren terug naar het kamp in de namiddag voor een verkoelend drankje rond het zwembad.

Dag 8:
Onze laatste rit in de Limpopo vallei biedt ons de kans om een laatste foto van wilde olifanten of giraffen te nemen en een lange galop door de bush te doen.
Daarna is er tijd om te genieten van een warme douche en een smakelijke brunch voor we je naar het vliegveld brengen.

Symbool ruiter.png
Symbool Kompas.png
bottom of page