top of page

     

...we start with the body and work with the breath to restore the mind...

Yoga with Jackie verwelkomt je op


Andalusia meets India
Finca Don Carmelo's Yoga Retreat, with ´a touch of India´

Datum: 4 - 11 juni 2022

Duur: 8 dagen/7 nachten

Check-in: zondag 4 juni om 15u

Check-out: zondag 11 juni om 12u

Inbegrepen: 7 overnachtingen, 6 lunches, 7 diners, 7 ontbijten, alle Yogalessen (drie per dag, in totaal ongeveer 19 uur), het gebruik van yogamat en props.

Niet inbegrepen: luchthaventransfers, alcoholische dranken, persoonlijke uitgaven.

Locatie: Finca Don Carmelo, Periana, Andalucía

Prijs: 1190 euro (per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer)

Wat mag je tijdens deze unieke Yogaweek verwachten?

Veel deugddoende Yoga natuurlijk, met minstens twee sessies per dag, in de ochtend en in de avond. Van verkwikkende Hatha flows tot rustgevende Yoga Nidra. Je hoeft natuurlijk niet aan alle Yogalessen deel te nemen, dit is up to you! In het retreat is één massage gecombineerd met een healingsessie inbegrepen. Wil je meer, dan kan dat altijd op reservatie.

Ook inbegrepen zijn drie maaltijden per dag, waarvan de lunch (la comida) een warme maaltijd is. We eten gezond, zo veel mogelijk biologisch en vegetarisch. Alcoholische drankjes zijn zelf te betalen. Op de Finca is er daarvoor een 'honesty bar'. Tijdens dit retreat leer je ook de Andalusische cultuur en het Andalusische dorpsleven kennen. Ik (Jakobien) neem je mee naar mijn favoriete adresjes en laat je kennis maken met de vriendelijke dorpelingen. Je zal je geen moment vervelen! Op de Finca is een groot en prachtig zwembad tot je beschikking. Er zijn paarden, geiten, honden, katten en een ezelin. Hou je van de boerenbuiten en heb je een hart voor dieren, dan is dit hét retreat voor jou!

Een woordje uitleg bij de Yoga

...we beginnen met het lichaam en werken met de adem om de geest te herstellen...


De afgelopen paar jaren hebben op ons allemaal in zekere mate gewogen. Er is bijna niemand die de recente wereldwijde crisis heeft doorgemaakt zonder enig gevoel van emotionele pijn of verlies. Iedereen heeft gehoord - en sommigen hebben al wel eens ervaren - hoe Yoga en meditatie je kunnen helpen mentaal lijden te overwinnen. Maar soms is het moeilijk om zelfs maar aan een reguliere oefening te denken als je het gewoon 'niet voelt', of als je te overweldigd bent door stress of negatieve emoties om zelfs maar te denken aan het uitrollen van je Yogamat. We hebben de neiging om het contact met ons lichaam te verliezen en onze geest te verdoven na het ervaren van verlies, verdriet, eenzaamheid of andere vorm van psychologisch trauma... Via de geest (je zogenaamde 'monkey mind' die zich vaak schuldig voelt over dingen die in het verleden zijn gebeurd of zich zorgen maakt over dingen die in de toekomst staan te gebeuren) komen alle gevoelens van lijden en pijn het lichaam binnen waar het uiteindelijk vastloopt. Jij loopt letterlijk vast. Je blokkeert. Misschien heb je wel eens gehoord hoe bepaalde zones in je lichaam bepaalde emoties 'vasthouden'? Maar je lichaam is ook een wonderbaarlijk iets. Het is een vaartuig dat je door je eigen adem aanstuurt. Beide heb je nodig om je in stormachtig water weer naar de kust te leiden om weer te 'aarden'. Een mooie manier om mentale harmonie te krijgen en je volledige potentieel weer te ontsluiten, is via Yogasana, de fysieke kant van Yoga. Lichaamswerk dus. Om je weer in balans en ´lekker in je vel te voelen´. Yoga is een cadeautje aan jezelf. Het is een cliché, maar alleen als je jezelf (weer) graag ziet, kan je anderen ook graag zien en helpen. Alle Yogasana zal worden gedaan in een prachtige en rustgevende omgeving en een uiterst vriendelijke en voedende sfeer, op Finca Don Carmelo, een biologische olijfboerderij in hartje Andalucía. Dit Yogaretreat is balsem voor je ziel. 

De Yogalessen tijdens dit retreat zijn geschikt voor alle niveaus en leeftijden.

Yoga with Jackie

Wie is Jakobien (Jackie) Huisman?

Jakobien (Jackie) Huisman is een senior yoga-instructeur, die voor haar Yoga opleidingen (500 Yoga Alliance) maandenlang in India (Rishikesh/Goa) verbleef. Jakobien heeft gedurende de afgelopen jaren een grondige kennis opgedaan van de vele manieren waarop Yoga je kan helpen om de fysieke en mentale veerkracht om om te gaan met de 'dingen die je overkomen'. Jakobiens basis is de traditionele Hatha Yoga die voortkomt uit de Ashtangha, het 8-voudige pad naar Verlichting waarvan Yogasana slechts een stap is. Door haar onstilbare honger naar meer kennis over de wortels van Yoga ben je bij Jakobien aan het juiste adres om ook meer te weten te komen over de traditionele Indiase Yogafilosofie. Naast Yoga-instructeur is Jakobien ook reisschrijver, journalist en een fervent ruiter. Ze woont sinds 12 jaar samen met haar paarden, ezelhonden, katten en geiten op Finca Don Carmelo.

Wie is Shinoj?

 

Shinoj Varghese (1983) is geboren in New Delhi en woont in Hyderabad. Hij studeerde aan de Indian Army Public School, maar in plaats van in het leger te gaan, koos hij ervoor om het pad van yoga te volgen. Hij studeerde aan het Yoga Darshanam instituut in Mysore (de geboorteplaats van Ashtanga Yoga) en was een master yoga instructeur bij Bharat Thakur Artistic Yoga. Met meer dan een decennium ervaring als Yoga-instructeur geeft Shinoj les aan toekomstige yoga-instructeurs (Hatha en Ashtanga) tijdens de 500 uur durende Yoga Alliance-lerarenopleiding aan de Shiva Shakti Yoga School in Goa. Hij is een zeer geliefde yogameester die persoonlijke toewijding en discipline combineert met een groot hart voor Yoga.

Finca Don Carmelo

Periana, provincia de Málaga, Andalucía

Finca Don Carmelo is een traditionele Andalusische boerderij (Finca) met 2,5 hectaren land vol olijf- en fruitbomen. De Finca telt twee paarden, een ezelin, twee geitjes, drie honden, twee katten en ergens dwaalt er ook nog een kameleon rond). De Finca bevindt zich op een halve kilometer van het heuveldorpje Periana, dat zich op zijn beurt pas tussen de steden Málaga en Granada bevindt, in een weergaloos mooie streek die 'La Axarquía' heet. De streek is beroemd om de heerlijke 'verdial' olijfolie, en op Finca Don Carmelo wordt dan ook biologische olijfolie geproduceerd. Het dichtstbijzijnde strand is dat van Torre del Mar, op een half uur rijden. De stad Málaga (en de luchthaven) ligt op een uurtje rijden. Wil je graag langer blijven op de Finca, in Málaga of aan het strand, mail mij dan voor de mogelijkheden. Ik help je graag verder!

bottom of page